|   
امروز یک شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۹ 01 Aug 2010
GostareshOnline.com - logo
Events

به روز شده در: یک شنبه، 10 مرداد 1389 00:00:00

خبرنامه الکترونیکی

نام:

ایمیل:

۱۵۴ هزار تن عرضه در مقابل يک‌هزار و ۱۰۰ تن تقاضا ; هیجان در بازار فلزات فروکش کرد چاپ پست الکترونیکی
نوشته شده توسط محسن نعمتي   
دوشنبه, 17 اسفند 1388 12:14

گروه بورس: رينگ فلزات بورس کالا به نسبت دو هفته اخير کاملا تغيير کرده به گونه‌اي که عرضه‌هاي فراوان در مقابل تقاضاي ناچيز خريداران در بازار ديده مي‌شود و حواشي هفته‌هاي گذشته کاملا فروکش کرده است. به گزارش «گسترش صنعت»، در حالي که در هفته‌هاي گذشته تقاضاي چند ۱۰ برابري عرضه براي خريد مقاطع فولادي در رينگ فلزات وجود داشت اما اعمال سياست‌هاي جديد در مقررات معاملات رينگ فلزات باعث افت شديد تقاضا شده است.
احمد بيات، کارگزار شرکت کارگزاري نهايت‌نگر در مورد معاملات روز گذشته مقاطع فولادي به «گسترش صنعت» گفت: در مقابل عرضه‌هاي بالاي ذوب‌آهن، تقاضا در بازار فلزات روز به روز در حال کاهش است و هيچ گونه تحرکي تا پايان سال پیش‌بینی نمي‌شود.
او افزود: روز گذشته ۱۵۴ هزار تن سبد ميلگرد و تيرآهن با قيمت شش‌هزار و ۷۶۵ ريال توسط ذوب‌آهن عرضه شد که تنها تقاضايي بالغ بر يک‌هزار و ۱۰۰ تن در بازار وجود داشت.
بيات معتقد است: عرضه‌هاي بالاي ذوب‌آهن با هدف ثبات قيمت‌ها و کاهش هيجان‌هاي بازار انجام مي‌شود و در صورت ادامه اين عرضه تقاضا بازهم عقب‌نشيني خواهد کرد.
او در پاسخ به اين سوال که آيا کارگزاران با شرايط به وجود آمده و کاهش تقاضا موافق هستند؟ گفت: سلايق کارگزاران مختلف است اما بيشتر کارگزاري‌ها با توجه به اينکه در هفته‌هاي اخير قيمت و تقاضاي واقعي در بازار نبود از شرايط کنوني رضايت دارند.
او ادامه داد: البته مطمئنا وضع به وجود آمده دائمي نيست و با سازوکار همخواني ندارد اما در اين شرايط بحراني مقررات جديد به نفع بازار است.
براساس اين گزارش، روز گذشته از عرضه ۷۷ هزار تني ذوب آهن در يکشنبه هفته گذشته ۴۴۰ تن سبد ميلگرد و تيرآهن با قيمت شش هزار و ۷۶۵ ريال به صورت مچينگ معامله شد.
نيازي به راهکار‌هاي سازمان بورس نبود
علي‌اصغر بهرامي، کارشناس فلزات کارگزاري مفيد نيز در مورد شرايط رينگ فلزات بورس کالا در فاصله دو هفته مانده تا پايان سال به «گسترش صنعت» گفت: در حالي‌که رشد نرخ‌هاي جهاني فولاد در ماه‌هاي گذشته تحرک بازار داخلي را بيشتر کرده بود اما طي يکي دو هفته گذشته سياست‌هاي اتخاذ شده در معاملات رينگ فلزات، باعث افت شديد تقاضا شده است.
بهرامي با بيان اين‌که هيجان بازار فلزات بدون راهکارهاي سازمان بورس هم تا به امروز آرام مي‌گرفت، افزود: لزومي براي تغيير دستورالعمل‌هاي رينگ فلزات وجود نداشت زيرا بازار هرچه به پايان سال نزديک‌تر مي‌شد به‌طور طبيعي آرام مي‌گرفت و برخي شلوغ کاري‌ها لازم نبود.  او معتقد است: با مقررات جديد تنها معامله گراني که داراي پروانه کسب هستند اجازه شرکت در معاملات را دارند که به اين ترتيب تجار و سرمايه‌گذاران از معاملات رينگ فلزات کنار مي‌روند. کارشناس کارگزاري مفيد اظهار کرد: سرمايه‌گذاراني در بازار فعاليت مي‌کردند که فاقد مجوز بودند اما با سرمايه‌هايشان باعث رونق معاملات مي‌شدند و خروج آنها از بازار به نفع بورس نبود. آنها يک روز به خريد و فروش مقاطع فولادي مي‌پردازند و شايد روز‌هاي ديگر به معامله روي محصولاتي چون طلا و خودرو بپردازند و اين خلاف قانون نيست.
او ادامه داد: به هرحال مشترياني در بازار هستند که باوجود داشتن مجوز اما توان خريد بار يک تريلي را هم ندارند و سازمان بورس مي‌توانست در مورد مجوز سختگيري نکند.